In the news...

2014-07-07 12:27

COMPOSITE conference "Good Leaderships in Times of Change – Empirical Findings and Suggestions for Police Leaders" by Kate Horton

COMPOSITE's final conference on "Good Leaderships in Times of Change – Empirical Findings and Suggestions for Police Leaders" on 12 and 13 June 2014 in Rotterdam (the Netherlands)

Read more …

2014-07-03 13:45

"Police is regain control by using twitter and Co."

COMPOSITE researcher were interviewed about their research on "police & social media".

Read more …

Proiect de cercetare COMPOSITE

COMPOSITE este acronimul proiectului „Studii comparative în domeniul poliţiei în Uniunea Europeană”, fiind un proiect de cercetare care urmăreşte procesele de schimbare la scară mare în ce priveşte forţele de poliţie de pe întreg teritoriul Europei.


Forţele de poliţie din Europa se lovesc de mari provocări: noi tipuri de crime, graniţe deschise, noi tehnologii, ameninţarea terorismului, schimbările legislative şi resursele financiare mai reduse sunt doar câteva dintre ele. Asemenea provocări au dus la programe ambiţioase de schimbare prin care se vizează îmbunătăţirea organizării activităţii poliţiei. Unele forţe ale poliţiei îşi schimbă structura administrativă, se unesc diverse departamente, îşi raţionalizează procesele organizaţionale, se introduc noi instrumente de management sau se implementează sisteme sofisticate de IT. Reprezentanţii forţelor de poliţie conferă sume mari de bani şi mult timp acestor proiecte. Cu toate aceste, unele dintre proiecte nu doar că eşuează în a îmbunătăţii activitatea poliţiei, dar pot duce la frustrări şi uneori cinism printre ofiţeri. Astfel, în loc să îmbunătăţească performanţele le pot chiar înrăutăţii.


COMPOSITE cercetează practicile de schimbare a managementului în cadrul departamentelor de poliţie în zece ţări europene. Se încearcă descoperirea factorilor care contribuie la succesul sau care duc la eşuarea acestor procese de schimbare. Programul priveşte îndeaproape structurile organizaţionale, identităţile şi culturile organizaţionale, stilurile de conducere şi procesele organizaţionale. Caută să identifice factorii cheie de iniţiere a schimbării, precum şi determinanţii rezultatelor pozitive sau negative ale schimbării.


COMPOSITE nu este doar un proiect academic de cercetare. Va avea rezultate practice, de mare impact, aducând îmbunătăţiri concrete în conceperea, planificarea, organizarea şi implementarea proceselor de schimbare în cadrul forţelor de poliţie europene. În acest sens, activitatea în cadrul proiectului COMPOSITE include o concentrare puternică pe răspândire, pregătire şi consultanţă pentru a ajunge la comunităţile poliţieneşti relevante şi la publicul general, de asemenea. Se încurajează colaborarea strânsă între specialişti şi cercetători prin implicarea partenerilor poliţiei, inclusiv o comisie de consiliere formată din experţi în strategie şi o comisie a utilizatorilor finali ce constă din reprezentanţi ai poliţiei din fiecare ţară.


COMPOSITE este finanţat din Programul Cadru FP 7 al Uniunii Europene, pe o perioadă de patru ani. Consorţiul constă din 15 parteneri din 10 ţări europene. Cooperarea va avea loc între forţele de poliţie din Belgia, Republica Cehă, Franţa, Germania, Italia, Republica Macedonia, Olanda, România, Spania şi Regatul Unit. Proiectul a început la data de 1 august 2010. Coordonatorul proiectului este Dr. Gabriele Jacobs de la Universitatea Erasmus din Rotterdam.